Helen Mirren jobb királynő, mint II. Erzsébet

2013.11.18. 10:27

A legjobb női alakítás díját nyerte el Helen Mirren a The Audience című, II. Erzsébetről szóló drámában nyújtott királynő-alakításáért a London Evening Standard színházi díjkiosztó gáláján. Mirren 2006-ban Oscar-díjat is kapott II. Erzsébet megformálásáért A királynő című filmben. A színésznő a ceremónián kijelentette: a díj legalább annyira a királynőt magát illeti, mint őt.

A legjobb színész díját megosztva Adrian Lester és Rory Kinnear vehette át, akik Shakespeare Othello című színművében Othello és Jágó szerepét alakították. Az estén Maggie Smith és Andrew Lloyd-Webber különdíjban részesült, Kevin Spacey a londoni Old Vic színházban végzett munkájáért kapott elismerést, David Williams pedig a Szentivánéji álom című darabban nyújtott játékáért.

A londoni Savoy Hotelben megrendezett díjátadó házigazdája Damian Lewis volt, a Homeland tévésorozat sztárja. A gálán a kulturális élet és a közélet számos jeles szereplője is megjelent, köztük volt David Attenborough televíziós személyiség, Nick Clegg miniszterelnök-helyettes, Boris Johnson londoni polgármester, Hugh Grant színész és Tori Amos énekes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?