Helen Mirren jobb királynő, mint II. Erzsébet

2013.11.18. 10:27

A legjobb női alakítás díját nyerte el Helen Mirren a The Audience című, II. Erzsébetről szóló drámában nyújtott királynő-alakításáért a London Evening Standard színházi díjkiosztó gáláján. Mirren 2006-ban Oscar-díjat is kapott II. Erzsébet megformálásáért A királynő című filmben. A színésznő a ceremónián kijelentette: a díj legalább annyira a királynőt magát illeti, mint őt.

A legjobb színész díját megosztva Adrian Lester és Rory Kinnear vehette át, akik Shakespeare Othello című színművében Othello és Jágó szerepét alakították. Az estén Maggie Smith és Andrew Lloyd-Webber különdíjban részesült, Kevin Spacey a londoni Old Vic színházban végzett munkájáért kapott elismerést, David Williams pedig a Szentivánéji álom című darabban nyújtott játékáért.

A londoni Savoy Hotelben megrendezett díjátadó házigazdája Damian Lewis volt, a Homeland tévésorozat sztárja. A gálán a kulturális élet és a közélet számos jeles szereplője is megjelent, köztük volt David Attenborough televíziós személyiség, Nick Clegg miniszterelnök-helyettes, Boris Johnson londoni polgármester, Hugh Grant színész és Tori Amos énekes.