Hugh Jackmannek bőrrákja volt

2013.11.22. 09:39

Hugh Jackman ausztrál színész egy furcsa pöttyöt látott az orrán, de amikor orvoshoz fordult vele, kiderült, nem egy egyszerű foltról van szó. A színészt bőrrákkal kezdték el kezelni. Jackman ezután egy hatalmas kötéssel az orrán posztolt fotót magáról az Instagramon azzal a felirattal, hogy „Ne legyetek olyan hülyék, mint én, menjetek el ellenőrzésre!”

A színésznek úgy nevezett bazálsejtes karciómája volt, ami a férfiak körében a leggyakoribb daganatos bőrbetegség, és előfordulása egyre gyakoribb. Általában a napnak erősen kitett területeken fordul elő, mint például az arc, sötét bőrűeknél azonban ritkán jelentkezik.

Hugh Jackman, akit tavaly Oscar-díjra is jelöltek a A nyomorultakban nyújtott alakításáért elmondta, a feleségre tanácsára fordult orvoshoz, magától talán el sem ment volna. A kezelés részleteiről nyíltan nem beszélt, de hangsúlyozta, mindenki, aki bármi gyanúsat észlel, ellenőriztesse magát és használjon napvédő krémet. A bazálsejtes karcióma ugyan ritkán terjed tovább más testrészekre, de a bőr szövetét nagyban roncsolni tudja.