Meghipnotizál az új magyar film előzetese

2013.12.03. 13:20

Január 9-én kerül mozikba egy új magyar film, az Attila legendája. Egy számunkra eddig ismeretlen, Mihalovics Sándor György nevű ember rendezte, és a film háromperces előzetesét nézve teljesen transzba estünk, el sem tudjuk képzelni, hogy milyen erőteljes hatása lesz a teljes 107 percnek. A műfajt az alkotók akció-filmvígjátékként határozzák meg, és az előzetes közben valóban nagyon jól lehet szórakozni. Elvileg valami Attila-korabeli, egyedülálló lelet után nyomoznak a filmben, de az akciójelenetek és a testmozgás egy idő után összemósodik: sok sportoló fiatalt látunk futás, kardiógépezés vagy éppen küzdősportok bemutatása közben.

Mint minden magyar filmben, itt is a párbeszédek igazán erősek:

- Odaadjuk neki a részét, és visszavesszük.

- Na és?

vagy

- Lapuljunk és tépjük a hajunk?

- Kopasz akarsz lenni?

De íme az előzetes teljes hosszában:

Attila legendája

A film sztoriját nem sikerült kihámozni a beharangozóból, úgyhogy a honlaphoz fordultunk segítségért, ahol következő összefoglalót találtuk: 

A  Műkincs Akciócsoportnak kapóra jön egy régészeti lelet Attila korából. Tervük szerint két műkincsrablót tudnának ezzel hazacsalogatni. Tudtukon kívül felhasználnak "két lúzert", akik életük nagy lehetőségét látva elindulnak a kincs után a szakértő által megadott hely felé. A szakértő az akciócsoport tagja. Az akciócsoport új tagjáról kiderül hogy nem csapatjátékos. Ráadásul az egyik lúzer bátyja. Aki ezt az egész történetet irányítja nem más mint egy sámán tanítvány. Ő az aki a céljának megfelelő embereket  hipnotizálja, azért hogy megkeressék neki Attila kincsét. Mindenre azonban ő sem gondol.

A forgatókönyvet író és a filmet rendező Mihalovics korábban reklámfilmeket, természetfilmeket, dokumentumfilmeket készített, jelenleg pedig egy Nicole "munkafőcímű 3D kalandfilm világforgalmazásra" projekten dolgozik.