Jamie Foxx a legdurvább Pókember-ellenfél

2013.12.04. 16:33

„Pókember élete legkeményebb csatáját fogja megvívni az új filmben” - ezzel dicsekszik A csodálatos Pókember 2 rendezője, Marc Webb. A 39 éves, gyereklelkű direktor egy csomó érdekes dolgot árult el az InterComnak a 2014. május 1-jén mozikba kerülő filmről, amihez december 5-én jön ki az új trailer.

A film azzal indul, hogy Pókember imád Pókember lenni: laza, vicces, és ő világ legmenőbb bűnüldözője, aki okos, gyors és még szuperhálója is van. De folyamatosan amiatt őrlődik, lehet-e belőle úgy szuperhős, hogy nem adja fel a magánéletét? Vajon megállíthatja a bűnözőket Pókemberként úgy, hogy közben valahol messze az otthona és a barátnője várja? És ha ez a dilemma nem lenne elég, előbukkan a homályból egy olyan gonosz erő, ami durvább bárminél, mint amit addig el tudott képzelni. Max Dillon ugyanis a legnagyobb Pókember-rajongóból Pókember legnagyobb ellenfelévé változik át.  

Max Dillont a filmben az Oscar-díjas Jamie Foxx alakítja, akiről hónapok óta köztudott, hogy az új Pókember-trilógia középső részében a villámokat szóró Elektró spandexébe fog belebújni. Webb róla is elárult néhány újdonságot:

Elektró legnagyobb és legveszélyesebb szupergonosz, akivel Pókember valaha is szembekerült. Peter ugye valahol mindig is azt várta, hogy végre egy képességeihez méltó ellenfelet kapjon, hát most itt van. Elektró New York energiaellátásából nyeri az erejét, és így rombolja majdnem porig a várost. Elektromosságot tud lőni az ujjaiból, és ezek a villámok ropogósra sütnek mindent, ami az útjukba kerül. És minél nagyobb lesz az ereje, annál nagyobb sötétség borul a városra. Ő a fény és az árnyék egyszerre!

Max Dillonnal mutatjuk be a fanatizmus árnyoldalát. Elektró dühe sok-sok évnyi elutasításból és magányából táplálkozik. Mániákusan rajong Pókemberért, és bármit megtenne, hogy ő is ilyen lehessen, aztán egy ponton elpattan benne valami. Mint Rupert Pupkin Robert De Niro filmjében, A komédia királyaiban. Elhatalmasodik rajta az őrület, és olthatatlan gyűlöletet kezd táplálni Pókember iránt.

A sztori drámaiságát még tovább fokozza majd az, hogy az őrült Max Dillon és Pókember szerelme, Gwen Stacy mindketten az OsCorp vállalatnál dolgoznak. A céget Harry Osborn örökölte meg az apjától. Harry és Peter korábban a legjobb barátok voltak, ám egy ideje már eltávolodtak egymástól. Az új filmben viszont kibékülnek, és együtt kezdik kinyomozni a mamutcég piszkos ügyeit (az előző rész főgonosza, a világuralomra törő Gyíkember is itt dolgozott korábban), ami egészen Harry apjáig, Norman Osbornig és a szörnyű titkaihoz vezet (ő volt ugye az eredeti Pókember-trilógia főgonosza, a Zöld manó). A magánéleti gondokkal nehezített nyomozás mellé Marc Webb igazi látványparádét ígér:

Az előző rész is New Yorkban készült, de most sokkal látványosabb filmet akartunk forgatni, és ezt a helyszíneken is érezni fogják a nézők. Az egész stáb úgy állt hozzá a munkához, hogy most végre megint ugyanazok a tízéves kölykök lehetünk, akik annak idején imádták a Pókember képregényeket. Akkoriban mindig izgatottan vártuk, milyen új csodákat tartogat nekünk a képregény, és csak remélni tudjuk, hogy a régi rajongást sikeresen át tudtuk menteni a mozifilmbe.