A Filmalap nem támasztja fel Lindát

2013.12.07. 09:16

Újabb támogatási döntéseket hozott a Filmalap. Ennek alapján Fliegauf Bence Hímpor című filmje 7,47 millió forintot kap, amiből persze nem lehet filmet forgatni, de az előkészítésre talán elég lesz. A Csak a szél díjnyertes rendezője ugyanerre a filmre már szeptemberben is elnyert egy ötmillió forintos támogatást a Magyar Nemzeti Filmalap Közhasznú Nonprofit Zrt. Filmszakmai Döntőbizottságától, akkor forgatókönyv-fejlesztésre kapta. A Fraktál film gyártásában készülő alkotás egy apa-fiú kapcsolat feldolgozás lesz, amiről annyit tudunk, hogy

a történetben apa és fia lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az apa meséről mesére avatja be fiát saját múltjába. Az emlékek démonokká válnak, de ők nem hátrálnak meg, szembenéznek velük.

Bármit is jelentsen ez.

A filmalap a honlapján tette közzé a döntést (itt tessék böngészni), amiből kiderül, hogy a korábban a Dobogó kövek című minimálfilmet rendező Martin Csaba hiába nyerte meg Görbe Nórát és Pindroch Csabát is a Linda című tévésorozat filmváltozatához, a grémium egy árva fillért nem adott forgatókönyv fejlesztésére. A Johnny Gold-jelenséget a köztudatra szabadító debreceni rendezőt nem úgy ismerjük, mint aki ilyenkor feladja, szóval lehet reménykedni abban, hogy a mozikban is felpörög az ikonikus Babetta kereke.

Szintén nem jutott a támogatásból a Macskafogó 3D-s változatának. Nem tudjuk, kinek kell hálásnak lenni ezért, így találomra eleresztünk egy Thank you, Andy!-t. A Magyar Nemzeti Filmalap eddig 21 film, köztük öt nagyjátékfilm elkészültéhez nyújtott támogatást.