Megvan a Z világháború folytatásának rendezője

2013.12.11. 09:36

A 2012-es A lehetetlen című cunami-drámát szakértő kézzel sikerre vivő Juan Antonio Bayona rendezi majd a Z világháború című zombis-posztapokaliptikus kalandhorror második részét. Az első film egy részét Budapesten forgatták (sajnos a végleges verzióba ezek a jelenetek nem kerültek bele), a nyár egyik nagy meglepetése volt, hiszen a forgatással állandóan csak a baj volt.

Z világháború 2. szinkronizált magyar nyelvű előzetes

A forgatókönyvtől a film mellett producerként is tevékenykedő Brad Pitt naponta kapott dührohamot, és amikor már azt hittük, több negatív infó nem szivároghat kis a munkálatokról, kiderült, hogy a stúdió a készre vágott film egyharmadát újraforgattatja, és egy teljesen új befejezést is írat hozzá.

Ilyen előjelek után mindenki bukást várt a filmtől, amiben Brad Pitt egy ENSZ-alkalmazottat alakít, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy megfékezze az emberiséget kipusztítani igyekvő zombijárványt. Pitt neve és a kiváló marketingkampány azonban bejött a közönségnek, a stúdió meg 504 millió dolláros bevételt könyvelhetett el. Marc Forster rendezőt viszont ez sem menthette meg (nem is nagyon akarta a folytatást állítólag), a helyére érkező Bayona viszont annyira bejött Pittnek, hogy a forgatókönyv felügyeletét is rábízta.