Ben Affleck öccse üldözi a bostoni fojtogatót

2014.01.09. 14:14

Mark Romanek rendezheti az Egyesült Államok egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról, a bostoni fojtogatóról szóló Boston Strangler című filmet. A Sötétkamra és a Ne engedj el! rendezője a Variety.com szerint nagyon komoly tárgyalásban van a Warner Brothers-szal, így valószínűleg nemsokára azok is megismerhetik a bostoni fojtogatót, akik eddig nem hallottak róla.

A főszerepet Ben Affleck öccse, Casey Affleck alakítja majd, ő ered a fojtogató nyomába. A történet alapvetően a detektívről szól majd, az ő szemszögén keresztül mutatja be a gyilkosságokat és a gyilkos keresését.

Bár a gyilkosságokról és Albert DeSalvo-ról már készült film 1968-ban, Jane Fonda és Tony Curtis főszereplésével, a gyilkosságsorozat nemrégiben újra az érdeklődés középpontjába került, mivel 2012-ben volt ötven éve, hogy a gyilkos először lecsapott. A gyilkosságsorozat 1962 és 1964 között tartotta rettegésben az amerikaiakat, és máig a leghíresebb bűnesetek közé tartozik. A legtöbb nőt saját nejlonharisnyájával fojtották meg. DeSalvo bűnössége, bár magára vállalta a gyilkosságokat, soha nem bizonyosodott be, sőt a DNS vizsgálatot is azt mutatták, hogy nem ő, vagy legalábbis nem minden esetben ő volt a tettes.