Sandra Bullock az amerikaiak kedvence

2014.01.09. 09:36

Sandra Bullock amerikai színésznő lett az amerikai közönség véleményét jelző People's Choice Awards abszolút győztese: négy kategóriában is ő lett az amerikai a nézők kedvence a szerda esti díjátadón.

A 49 éves Oscar-díjas filmsztár a kedvenc film-, vígjátéki és drámai színésznő díját nyerte el a Gravitáció című sci-fiben, illetve a Női szervek című komédiában nyújtott alakításaiért. George Clooney-val, a Gravitáció másik főszereplőjével közösen kapták a Kedvenc páros elismerését, a film maga pedig a drámai alkotások között lett első.

Az est másik győztese a 32 éves Justin Timberlake, aki tavaly tért vissza a zenei életbe több, mint 5 év kihagyás után. Rögtön egy dupla albummal indított, The 20/20 Experience címmel, amiért az amerikai közönség három díjat is megszavazott neki.

A legjobb akcióhősnek Robert Downey Jr-t választották az amerikaiak, a Vasember 3-ban nyújtott alakításáért, a legjobb komikus színész pedig Adam Sandler lett.

Az amerikai közönségdíjakra 58 kategóriában több mint 700 millió szavazatot adtak le idén az interneten. A gálaműsort élőben sugározta este az CBS ezzel hivatalosan is megnyitva a díjátadó szezont, ami majd a március 2-i Oscar-gálában csúcsosodik ki.