Túszul ejtik Bruce Willist

2014.01.10. 13:16

Bruce Willis lesz a Captive című akció-thriller új sztárja, írja a Deadline. A filmet a kolumbiai születésű Simon Brand rendezi majd, a gyártás pedig márciusban veszi kezdetét. Willis egy amerikai ingatlanfejlesztőt alakít, akit brazíliai tartózkodása során elrabolnak, és akiért a foglyul ejtők váltságdíjat követelnek. Az elrablók azt hiszik, hogy az ingatlanos csak egy jómódú férfi, ám rövidesen kiderül, Willis karaktere nem csupán egy szokványos pali. A brazíliai túszt egy szeméttelepen parkoló páncélozott teherautóban őrzik, ahonnan megpróbál kiszabadulni. Mindeközben egy emberrablásra szakosodott nyomozó is igyekszik Willis nyomára bukkanni.

A főszerepet eredetileg Arnold Schwarzenegger játszotta volna, az ő helyét veszi majd át Willis, aki korábban azt is kijelentette, hogy herótja van már a mainstream akciófilmektől. Kapóra jön tehát számára a Captive, ami független filmnek ígérkezik, az Aldamisa Entertainment és az Emmett/Furla Films finanszírozza majd. A forgatókönyvet Benjamin van der Veen és Kario Salem írta Nicolai Fuglsig ötlete és története nyomán.

A filmet rendező Brand mindössze tizenhét évesen kezdte karrierjét Kolumbiában, amikor egy helyi rockbandának forgatott videoklipet. Azóta olyan előadókkal is dolgozott együtt mint Enrique Iglesias, Ricky Martin, Shakira, Thalía, Juanes, Jessica Simpson vagy Celia Cruz, kétszer pedig Grammy-díjra is jelölték.