Elhunyt az Óz, a csodák csodája utolsó női mumpica, Ruth Robinson Duccini

2014.01.17. 15:46

A 95 esztendős Duccini halálával a filmbeli apró népet, a mumpicokat alakító 124 színész közül az utolsó nő is távozott az élők sorából. A színésznő végelgyengülésben hunyt el csütörtökön egy Las Vegas-i hospice központban. A Minnesotából származó, 121 centiméter magas Duccini egy apró termetű társulattal utazott Kaliforniába, ahol szerepet kapott az MGM Judy Garland főszereplésével forgatott Óz, a csodák csodája című mesefilmben.

Stephen Cox, a The Munchkins of Oz (Az Óz mumpicai) című könyv szerzője a közelmúltban hozta nyilvánosságra Duccini visszaemlékezését, amelyben a filmről mesélt. "Hosszú órák teltek el a forgatáson, és nehezek voltak a jelmezek. Nem igazán volt időnk magunkra. Akkoriban ez az egész teljesen új dolog volt számomra, de örültem neki, hogy részese lettem a ma már klasszikusnak számító filmnek" - idézte fel.

Duccini az MGM stúdióban töltött időszakban találkozott későbbi férjével, a párnak egy fia és egy lánya született. Idősebb korában számos olyan fesztiválon és ünnepségen megjelent, amelyen az Óz, a csodák csodájára emlékeztek. A mumpicokat alakító színészek közül már csak a 93 éves Jerry Maren van életben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport