Matthew McConaughey-t és Cate Blanchettet választották a legjobbnak

2014.01.19. 14:58 Módosítva: 2014.01.19. 15:01

Az amerikai színészek céhe a legjobb színésznek járó elismerést Matthew McConaugheynek ítélte oda a Mielőtt meghaltam című filmért, filmbéli partnere, az AIDS-beteg transzszexuálist alakító Jared Leto pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját vehette át a szombati esti gálán Los Angelesben. McConaughey és Leto esélyes az Oscar-díjra is. Ahogy a most a legjobb női főszereplőnek választott Cate Blanchett is (Woody Allen: Blue Jasmine). 

A színészek céhétől a legjobb színészi gárdának járó elismerést a csütörtökön 12 Oscar-díjra jelölt Amerikai botrány című film csapata kapta meg. Meglepetés, hogy a 12 év rabszolgaság című alkotás négy jelöléséből csak egyet tudott díjra váltani: Lupita Nyong'o kenyai színésznő a legjobb női mellékszereplő díját kapta meg, elorozva a díjat a nagy esélyesnek tartott Julia Roberts (Augusztus Oklahomában) elől. Nyong'o és Roberts az Oscaron vetélkedhetnek tovább.

A Screen Actors Guild (SAG) az Oscar-szavazásra jogosultak legnagyobb csoportját alkotja, így díjazásaikból komoly jóslatokat szokás kiolvasni.