Bevételi rekordot döntött egy vígjáték

2014.01.20. 09:43

A Ride Along című komédia 47,8 millió dolláros bevétellel mutatkozott be az észak-amerikai mozikban, ezzel minden idők legjobb premierjét hozta az év ezen szakaszában (ma ünneplik a  Martin Luther King Dayt). A mindössze 25 millió dollárból forgatott filmben Ice Cube, Kevin Hart és Laurence Fishburne bohóckodik egy sort (egy nagydumás biztonsági őr a zsaru sógor mellé szegődik egy napra, hogy bebizonyítsa, érdemes a testvére kezére). Hazai bemutatóról nem tudunk.

A vígjáték mögött A túlélő című háborús film végzett a második helyen. Az igaz történeten alapuló film 27,6 millió dollárt hozott, és megelőzte a héten bemutatott, The Nut Job című animációs filmet is (27,2 millió dollár). A hétvége vesztese a Jack Ryan: Árnyékügynök volt, a húszmilliós nyitány nem lesz elég a franchise ki tudja hanyadik feltámasztásához. A nemzetközi piacon viszont szerették Kenneth Branagh kémes thrillerjét (22,2 millió dollár).

Az Oscar-nevezésekkel és Aranyglóbuszokkal megszórt Amerikai botránynak nagyon jól jött a hirtelen figyelem, mert hétvégi bevételei 28 százalékkal nőttek az előző hetihez képest (10,6 millió dollár) és már 116,4 milliónál tart. A következő nagy lépés az Oscar-díj lehet. A nemzetközi piacon a Jégvarázs című animációs film 24,6 millió dollárt szedett össze és már összesen 426,5 millió dollárnál tart. A Wall Street farkasa nyolc országban debütált, és az Aranyglóbusz-sikernak (a főszereplő Leonardo DiCapriót díjazták) és az Oscar-jelöléseknek köszönhetően 25 millió dollárt keresett.