Egy ideig nem lesz újabb X-Akták-mozifilm

2014.01.20. 10:30

Gillian Anderson, azaz Scully ügynök mostanában éppen az NBC amerikai tévének forgatja a Crisis című túszmentős-összeesküvős thrillersorozatot, amiben a washingtoni elit gyermekeit rabolják el nagyon gonosz terroristák, és mindenféle csúnya dolgot kérnek tőlük a kölykökért cserébe (hazaárulás, gyilkosság, stb). Andersonnak nem ez az egyetlen tévés projektje, hiszen vendégszereplő a Hannibal című sorozatban, és ő a főszereplője a The Fall című brit sorozatgyilkosos thrillernek is, szóval nem egy otthonülő típus.

x-files-in-article.png

Múlt nyáron azonban egy újabb projekt is belekerült az amúgy is zsúfolt naptárba: Chris Carter, az X-Akták készítője elkezdte írni a harmadik mozifilm forgatókönyvét, amit hallva Anderson és David Duchovny is azonnal igent mondott a projektre. Anderson az IGN.com-nak nyilatkozott a Crisis forgatásán, és pár szót mondott az X-Aktákról is. 

A naptáramat elnézve nemigen hiszem, hogy 2016 előtt tudnék vele foglalkozni, de nagyon szeretnék. Azt sem tudom, hogy Chris melyik történetszálat viszi tovább, vagy esetleg újat ír-e a filmhez, mert ennyire nem ásom bele magam az előkészületekbe, de remélem, hogy nem az "idegen lények akarnak minket gyarmatosítani" vonalat erőlteti már, mert az nagyon idejétmúlt lenne.

A sorozatban és a filmekben ugye 2012 volt az az év, amikor az idegenek végleg elfoglalnák a Földet, de ez az év már mögöttünk van. Carter az Empire magazinnak korábban azt nyilatkozta, hogy a 2012. december 22-i dátummal és az invázióval márpedig foglalkozni fog, mert „nem hagyhatom figyelmen kívül". Az már biztosnak látszik, hogy a harmadik film költségvetése nagyobb lesz, mint a másodiké, így Carter visszatérhet a sorozat mitológiájához, és nem kell önálló történetet kitalálnia.