Végre, egy korszerű zombivadász eszköz

2014.01.24. 16:11

Mindenki nyugodjon meg, semmi ok a pánikra: mostantól nem piszkavassal vagy baseballütővel kell felvennünk a harcot a ránk támadó élőhalottakkal, hanem egy olyan célszerszám segítségével, amit amerikai szakértők fejlesztettek ki a Z világháború című tényregényt illetve a sokak életét megmentő, Zombi túlélő kézikönyv című alkotást olvasgatva. Mivel minden lakásban van legalább egy-egy ezekből az alapművekből, érthetetlen, hogy a Lobó miért csak most került piacra.

ku-xlarge

A szerszámot a Brad Pitt főszereplésével forgatott Z Világháború című oktatófilmben nem láthattuk, egyesek szerint azért, nehogy eltunyoljon a lakosság a Lobó biztonságot adó markolatát szorongatva, inkább ismerkedjenek meg alternatív túlélési módszerekekel is. A Lobó ezen változata a Crovel névre hallgat, és egyszerre funkcionál lapátként, kalapácsként, pajszerként, vésőként, fűrészként és sörnyitóként.

A gyári kiszerelésben a lapát nincs kiélezve, de ezt otthon könnyen megoldhatjuk, ha elérünk a pajtáig anélkül, hogy egy élőhalott meg akarna zabálni minket. Az élezést csak haladóknak javalljuk, és nekik is csak akkor, ha biztosak abban, hogy a fűrészfogas oldallal nem tudnak elbánni a zombikkal. A sztenderd kiszerelés 140 dollár, de ha nem vagyunk olcsójánosok, és tényleg kedves az életünk, akkor érdemes kiköhögni még 30 dollárt, ezért kapunk a Crovelhez egy tüskét, amit a nyél végére applikálva komolyabb zombihentelést és koponyalékelést lehet végezni.