Megbukott az Én, Frankenstein

2014.01.27. 09:24

Megbukott az amerikai mozikban az Én, Frankenstein. Bár előzetesen 20-30 millió dolláros bevételt vártak tőle, végül alig több mint 8 millió dollárt kapart össze. Az Aaron Eckhart főszereplésével készült film 65 millió dollárba került, szóval ez hatalmas bukásnak számít. A hétvégén csak a hatodik legtöbb bevételt hozó film tudott lenni Amerikában.

A hétvégi mozis bevételi lista első helyére Amerikában a Ride Along című akcióvígjáték került, annak ellenére, hogy igazán nagy sztárok nem szerepelnek benne (Ice Cube és Kevin Hart a főszereplők). Ez a film 21 millió dollárral nyitott. A második helyet Mark Wahlberg háborús filmje, A túlélő szerezte meg, 12 milliós hétvégi bevétellel. Ez a film csak 40 millió dollárból készült, de már 93 millió dolláros bevételnél jár, és nemcsak a közönség, de a kritikusok is szeretik.  

Én, Frankenstein - előzetes

Az amerikai lista harmadik helyére A mogyoró-meló került, ami kritikusunk szerint egy alig vicces, eredetiséget nyomokban sem tartalmazó animációs film. Nem úgy, mint a Jégvarázs, ami hetekkel a premierje után is top 5-ben van, 9 millió dollárt keresett ezen a héten, összesen pedig már 810 millió dolláros bevételnél jár, így simán utolérheti az Oroszlánkirályt, és minden idők legjobban jövedelmező rajzfilmje lehet. Igaz, hogy ehhez még kell egy kicsit igyekeznie, mert az Oroszlánkirállyal 987 millió dollárt kerestek összesen.