Meghalt Philip Seymour Hoffman

2014.02.02. 19:54 Módosítva: 2014.02.02. 22:06

Holtan találták Philip Seymour Hoffmant New York-i lakásában, fürdőszobájának padlóján - közölte a Wall Street Journal. Az Oscar-díjas színész 46 évet élt. Holttestére egy vele együtt dolgozó forgatókönyvíró talált rá ottani idő szerint délelőtt 11 óra 11 perckor. Három gyermeket hagyott maga után, barátnője Mimi O'Donnell jelmeztervező volt.

A CNN szerint amikor megtalálták, egy fecskendő állt ki a karjából, ez arra utal, hogy herointúladagolásban halhatott meg. Ezt a hírt hatósági forrásaik is megerősítették, és azt is, hogy a lakásában heroint találtak.

A USA Today szerint Seymour Hoffman heroinfüggő volt, tavaly májusban elvonókúrán vett részt az USA keleti partján. Előtte huszonhárom évig tiszta volt, de 2012 környékén sajnos visszaesett. Először csak gyógyszereket szedett, majd visszatért a heroinszippantáshoz.

Utoljára szombat este nyolckor látták élve, vasárnap el kellett volna mennie a gyerekeiért, de nem jelent meg, ezért David Katz forgatókönyvíró egy másik emberrel felkereste lakásában, akkor találtak rá holttestére. 

2006-ban kapott Oscart, a Capote című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi főszereplő díját adták neki. A filmben Truman Capote amerikai írót játszotta. Összesen négyszer jelölték Oscarra.

Philip Seymour Hoffman a New York-i Fairpontban született 1967. július 23-án. Bátyja a forgatókönyvíró Gordy Hoffman.

1991-ben a My New Gun című filmben kapta első valódi filmszerepét, de 1992-től kezdve több nagyobb produkcióban feltűnt, az Egy asszony illatában, A tehetséges Mr. Ripley-ben is. A független filmesek kedvenc epizódszereplője volt.

Paul Thomas Anderson  rendezővel többször forgatott együtt, például a  Boogie Nights, a Magnolia vagy a Punch-Drunk Love című filmekben. Emlékezetes színjátékot láthattunk tőle a Majdnem híres, A nagy Lebowski, A hatalom árnyékában, a Rockhajó vagy a Boldogságtól ordítani (Todd Solondz) című filmekben is.

2013-ban szerepelt Az éhezők viadala: Futótűzben és A mesterben is.

Hoffman rendszeresen játszott a Broadwayn, két Tony-jelölést kapott színpadi alakításaiért, de rendezőként is elismerték. 

Rendezőként új filmen dolgozott, az Ezekiel Moss című misztikus drámán Amy Adams és Jake Gyllenhaal főszereplésével.

Filmrendezőként a Jack csónakázni megy (Jack In Love) című színdarab 2010-es adaptációjával debütált, amiben maga játszotta a főszerepet is, egy magába forduló férfit.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport