Terry Gilliam csak leforgatja Don Quijote-filmjét

2014.02.08. 14:53

A Monty Python-társulat egykori tagja tavaly novemberben a Commingsoon.net-nek már egyszer megígérte, hogy amint befejezi a The Zero Theorem nevű filmjét, előveszi a Cervantes-műből írt forgatókönyvet, átdolgozza, és ismét nekilát a The Man Who Killed Don Quixote (Aki megölte Don Quijotét) című filmjének. 

Nem adom fel. Ha nem csal a memóriám, ez lesz a hetedik nekifutás, lehet most sikerül megvalósítani. Én legalábbis úgy állok hozzá, hogy most tuti sikerülni fog, de már kezdem unni a dolgot. Túl akarok lenni rajta, és kész.

A filmet 2000-ben kezdték el forgatni Jean Rochefort (Don Quijote) és Johnny Depp (Sancho Panza) főszereplésével, de soha nem fejezték be, mert a produkció állandóan gondokkal küzdött, anyagival és kreatívval egyaránt. A forgatásról készült viszont egy dokumentumfilm, amit 2002-ben Lost in La Mancha, azaz Elveszve La Manchában címmel be is mutattak.

donquixotearticle

Gilliam az Emipre nevű brit filmes szaklapnak a napokban azt nyilatkozta, hogy a forgatásra a Kanári-szigeteken kerül majd sor, és már azt is tudja, hogy a munkát szeptember 29-én kezdik meg. A film mellett Adrián Guerra (Buried, Red Lights, Grand Piano) lesz az új producer, akiről Gilliam azt nyilatkozta, hogy nagyon okos, filmszerető embernek ismerte meg.

Még nincsenek szereplőink és pénzük sem, de egyébként kösz, jól állunk. Adrián elég fiatal még ahhoz, hogy ne ábrándulhasson ki a filmekből, és ez jó jel. A forgatókönyvet az elmúlt 13 évben vagy hétszer átírtam már, hogy az újabb szereplőknek megfeleljen, így igaz, hogy alapvetően ugyanarról a filmről beszélünk, de a részletek változnak.