A magyar nézőnek tragédia kell

2014.02.24. 17:14

A heti mozis toplistát a bevételi oldalon a Pompeji vezeti 35 441 152 forinttal, annak ellenére, hogy a filmet minden kritika lehúzta, többek között mi is:

A Pompeji története olyan, mintha fogtak volna egy forgatókönyv-generátort, amiben minden létező filmes klisé benne van, és ezzel random módon összetákoltak egy sztorit. Ha pedig elakadtak, akkor gyorsan betettek egy kardozós jelenetet. "A feka csávó kardozott már a szép szemű főhőssel.A gonosz római is kardozott már a szép szeművel. De srácok! A feka és a gonosz római még nem kardoztak! Akkor ide írjuk bele ezt gyorsan". (Dől a láva a debilekre)

23 235-en viszont nem olvasták a kritikát és elmentek a film 2D-s és 3D-s verziójára. Nekik legyen mondva. A bevételi lista második helyére befutó Műkincsvadászokat viszont többen látták (24 127-en), pedig nekik is mondtuk, hogy ne tegyék:

A Műkincsvadászok alapanyagából is készülhetett volna vérbő háborús komédia, vagy épp tragikus példázat az utókor felelősségéről. Ehhez az alkotóknak vagy bevallottan csak a szórakoztatást, vagy még inkább azt kellett volna célul tűzni, hogy valamit sikerüljön mondani a műtárgy és az annak értéket tulajdonító társadalom viszonyáról. Akkor nem a képvisszaakasztás üres frázisával tudták volna le a valódi dilemmát: azt, hogy hogyan lehet etikusan kezelni a meggyilkoltak vagyonát. (Hatásvadász Műkincsvadászok)

 Beszélhetünk mi maguknak. A teljes lista:

Screen Shot 2014-02-24 at 17.05.24.png