Warren Beatty visszatérése: film Howard Hughesról

2014.02.27. 08:58

Két és fél évvel azután, hogy először hírt adtak a projektről, úgy tűnik, végre valóban belevág a visszatérését jelentő alkotásba Warren Beatty, aki Howard Hughes mágnásról forgat filmet. A színész-rendező 1998-ban a Nyomd a sódert! című filmben állt legutóbb a kamerák mögött, a vásznon pedig 2001-ben volt látható a Félrelépősdi című romantikus vígjátékban Diane Keaton, Goldie Hawn és Nastassja Kinski oldalán.

A 76 éves Beatty két évtizede dédelgeti a Howard Hughes mágnásról szóló film tervét, amely most végre Ron Burkle és Steve Bing milliárdosok, valamint a Windsor Media, a New Regency és a Ratpac Entertainment produceri közreműködésével valósulhat meg, ha minden igaz, pusztán 27 millió dollárból - értesült a Deadline.com.

A Beatty által rendezett filmben saját maga alakítja majd az 1905 és 1976 között élt Hughest, asszisztensét, akinek személyéről az alkotás valóban szól, Alden Ehrenreich formálja meg. A fiatalember szerelmét Lily Collins játssza. A szereposztásban helyet kap várhatóan Annette Bening - Warren Beatty felesége - és Matthew Broderick is. A forgatókönyvet a Vörösök című 1981-es filmért rendezői Oscar-díjjal jutalmazott Beatty írja.

A repülés és Hollywood iránti szenvedélyéről ismert Howard Hughesról és világáról legutóbb 2004-ben Martin Scorsese forgatott nagyszabású filmet Leonardo DiCaprióval a főszerepben. Az Aviátor című alkotás 215 millió dollárt hozott világszerte.