Moziban az év tévéfilmje, A berni követ

2014.03.07. 16:24

Köbli Norbert-napokat tart március 14-16. között a Puskin mozi. Március 15-én a nagy sikerre való tekintettel levetítik a kritikusok kedvencének számító A berni követ című hazai gyártású tévéfilmet, előtte és utána pedig két olyan, szintén az '50-es években játszódó magyar alkotást is bemutatnak a moziban, aminek szintén Köbli írta a forgatókönyvét.

A teljes program:

- március 14. 18 óra: A vizsga (rendezte: Bergendy Péter, főszereplők: Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella, Schrerer Péter)

- március 15. 18 óra: A berni követ (tévéfilm, rendezte: Szász Attila, főszereplők: Kulka János, Kádas József, Szabó Kimmel Tamás)

- március 16. 18 óra: Szabadság - Különjárat (tévéfilm, rendezte: Fazakas Péter, főszereplők: Varju Kálmán, Lengyel Ferenc, Csankó Zoltán, Epres Attila)

Szász Attila és Köbli Norbert kisköltségvetésű tévéfilmje elejétől végéig a berni követségi épületben, és annak közvetlen környékén játszódik. A történet valós eseményeken alapuló fikció: két '56-ban Svájcba emigrált fiú (Kádas József és Szabó Kimmel Tamás) Nagy Imre kivégzése után lövöldözni kezd a követség épületében, majd túszul ejti a padlásszobában a nagykövetet (Kulka János). A fullasztó atmoszférát az teremti meg, hogy a srácok utóvédharcába a kerítésen kívül rekedt ÁVH-s belügyesek és a svájci rendőrök is be akarnak avatkozni.

Kulka újabb körömlerágósan izgalmas filmje