Még mindig élen az Éhezők viadala

2014.03.13. 14:36

Nagyon jól szerepelt a mozikban is az Éhezők viadalának folytatása, a Futótűz, sorra döntötte meg a rekordokat a moziban. A majdnem félmilliárd dolláros bevételével ez a film szerezte a legnagyobb bevételt Észak-Amerikában a tavalyi évben. Ezzel a tizenharmadik legtöbb pénzt kereső produkcióvá vált a tengerentúli filmtörténelemben, és a top15-be befért még az első rész is.

És most ugyanilyen jól nyitott a film a videoeladások piacán. Egy időben jelent meg az Oscar-díjas 12 év rabszolgasággal, de jóval nagyobb eladást produkált mint az utóbbi film. Az éhezők viadala: Futótűz minden eladási listán azonnal első helyre ugrott, a gyártó Lionsgate nagy örömére. A Nielsen felmérésben a DVD és Blue Ray eladásokat összesítik , de vannak olyan listák is, amelyek külön kezelik a két hordozó eladási adatait.

A második és harmadik helyeken a listák összesítése szerint a Gravitáció, a Mielőtt meghaltam és a 12 év rabszolgaság osztozik. Az éhezők viadalának első része még szintén az otthoni eladási listák élén van, a Nielsen-nél példul hatodik.