A zseni kutya lenyomta a Need for Speedet

2014.03.17. 09:31

Első helyre kúszott fel az amerikai jegyeladási listákon a Mr. Peabody és Sherman kalandjai című animációs film, ami nem várt meglepetésre 21,2 milliós bevételt termelt. A nemzetközi piacon még további 15 millió dollárt termelt a film – ugyanolyan sikeres lehet tehát, mint a DreamWorks előző filmje, a Turbó.

Mr-Peabody-Sherman-Official-Trailer-2 (1)

Pedig mindenki az autósüldözős Need for Speedet várta első helyre, ez azonban csalódást okozott: 17,8 milliós bevétele csak a harmadik helyre volt elég. A film az IMDB-n 5,6 ponton áll, és mi sem voltunk tőle annyira elájulva, 6 pontot adtunk rá. Csütörtökön és pénteken még ez a film volt az első, de hétvégére visszacsúszott.

A nemzetközi piacon jobban szerepelt a Need for Speed, Kínában például első helyen nyitott. Ahogy a Variety rámutatott, az autóversenyzős filmek általában nem szerepelnek túl jól a kasszáknál, kivéve a hihetetlenül sikeres Halálos iram című sorozatot, aminek már a hetedik része látható hamarosan. A gyengébb szereplés oka talán az lehet, hogy az autósüldözős filmek inkább csak a férfi nézőkre számíthatnak.