Magyar filmesek keresik a Die Antwoordot

2014.03.19. 14:35

Három éve készíti a Free Entry című filmjét Kerékgyártó Yvonne rendező, amit nemsokára bemutatnak Németországban. Kerékgyártó első nagyjátékfilmje ugyanis bekerült a főleg kelet-európai filmekre szakosodott GoEast fesztiválra. A Free Entry azonban még nincs véglegesítve, mivel a készítők a Die Antwoord dél-afrikai rave rap csapat I Fink U Freeky című számát is felhasználták benne, amihez még nem kaptak engedélyt. "Nagyon régóta próbáljuk elérni a zenekart, többek között a haza forgalmazón keresztül is, de egyelőre sikertelenül, mert épp egy új albumon dolgoznak. Nekünk viszont mindössze két napunk van leadni a végleges verziót a GoEastnek" - mondta az Indexnek Kerékgyártó Yvonne. 

Ezért egy alternatív megoldáshoz folyamodtak és Kastner Judit producerrel összeraktak egy kisvideót, amiben a Die Antwoord hozzájárulását kérik. "Természetesen van B-tervünk is, Deutsch Gáborral dolgozunk a hangon, és az ő zenei kapcsolatainak hála, lenne mivel kicserélni a számot. De úgy tudjuk, nemrég eljutott a Die Antwoord menedzseréhez a felvétel, aki péntekig ígért választ a zenekartól."

A Free Entry két fiatal lányról szól, akik beszöknek a Sziget fesztiválra úgy, hogy semmi pénzük nincs. Különböző kalandokba keverednek, majd végül elhagyják egymást. A független filmre állami támogatást csak a fényelésre és a hangutómunkára kaptak.