Zac Efron űzött vad lesz

2014.04.03. 10:32

John Grisham 2009-ben írta meg a The Associate (Csapdában) című regényét, amiben először ruccant ki New Yorkba a regényeiben megszokott déli környezetből. A sztori nagyjából annyi, hogy egy Kyle McAvoy nevű végzős joghallgatónak van valami sötét titka, amivel megzsarolják, és arra kényszerül, hogy olyan munkát vállaljon el, amilyet sosem szeretett volna. A világ legnagyobb ügyvédi irodájánál kezd el dolgozni mesés fizetésért, de emellett életveszélyes konspirációban vesz részt, lop, csal és hazudik. És ha leleplezik, az az életébe kerülhet.

Klasszikus Grisham, a főszerepre menten el is képzeltük Ryan Goslingot, de nem így alakult: a filmjogokat Zac Efron Ninja's Runnin Wild nevű cége vette meg, és ha már így alakult, az egykori Disney-üdvöske a főszerepet is magára osztotta (lásd még: minden szentnek...). Egyelőre se rendező, se író nincs a projekt mellett, így stúdió sem nagyon, ami majd forgalmazza, de Efron és Grisham nevével elég sok mindent el lehet adni, így tuti lesznek érdeklődők.

A regényt egyébként először a Paramount akarta megfilmesíteni, és a jogokat még 2008-ban, a megjelenés előtt egy évvel leopciózták, a főszerepet pedig Shia LaBeouf kapta volna meg. Aztán ebből a projektből nem lett semmi, és jogok visszaszálltak az íróra.