Pablo Trapero a második legjelentősebb szekció zsűrijének elnöke Cannes-ban

2014.04.08. 16:42

Az argentin filmrendező, forgatókönyvíró, producer lesz a 67. cannes-i filmfesztivál hivatalos programja második legjelentősebb versenyének, az Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű program zsűrijének az elnöke - közölték kedden a szervezők.

Az Un certain regard-ban a hivatalos versenyprogramhoz hasonlóan mintegy húsz alkotás kap meghívást. Mindkét szekció programját április 17-én párizsi sajtótájékoztatójukon hozzák nyilvánosságra a szervezők. Pablo Trapero első filmjével (Világdaru) 1999-ben elnyerte a velencei filmfesztiválon a kritikusok díját, Leonera című drámájával 2008-ban a cannes-i hivatalos versenyprogramban szerepelt, az Un certain regard-ba pedig három filmjét is beválogatták.

Büszke vagyok, hogy zsűrielnöke lehetek az Un certain regard-nak, amely mindig szenvedélyes válogatás. Ebben a versenyben egyszerre vannak jelen nagy mesterek, fiatal tehetségek, új országok és új filmes formák.

Az Un certain regard zsűrielnöke tavaly Thomas Vinterberg dán filmes volt, aki Rithy Panh kambodzsai rendező L'image manquante (A hiányzó kép) című alkotását találta a legjobbnak. A film versenyben volt a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjáért is. A 67. cannes-i filmfesztivál május 14-én nyílik meg a francia Riviérán és május 25-éig tart.