A csóróbb filmesek is kalózkodnak

2014.04.14. 09:37

Szinte hetente lehet olvasni valahol, hogy már megint micsoda károkat okoztak az illegális letöltések a szórakoztatóiparnak, erre kiderül: az iparban dolgozók 40 százaléka aktívan letölti a tartalmakat, és nem is fizet érte. A Torrentfreak cikke szerint egy felmérésből kiderült, hogy azok, akik egyébként fizetnek néhány filmért és tévésorozatért, simán leszedik azt a kontentot is, amiért nem hajlandók fizetni. 

A felmérést egy író-producer,  Stephen Follows végezte el 1235, a filmiparban dolgozó kollégája körében. Minden válaszadó tavaly legalább az egyik nagy filmes vásáron részt vett (Cannes, Berlin vagy az Amerikai filmvásár). A Follows arra a kérdésre, hogy az illegális letöltésnek van-e negatív hatása a bevételekre, 53 százalékban azt a választ kapta, hogy nincs. A válaszadók szakterületi lebontása után Follows azt látta, hogy a letöltés miatt leginkább a marketing és a terjesztés aggódik. 

Az "ön szokott-e illegálisan letölteni?" kérdésre a válaszadók 39 százaléka felelt igennel, és közöttük is túlnyomó részben voltak azok, akik kisebb költségvetésű filmeken dolgoztak - a drágább filmeket gyártó cégek képviselői saját bevallásuk szerint nem töltenek le semmit illegálisan.