Fegyverzet-ellenes akciókra biztatja a fiatalokat Michael Douglas

2014.04.17. 10:38

Michael Douglas arra biztatja a fiatalokat, hogy a közösségi médián keresztül sürgessék a fegyverzet-ellenőrzést. A hollywoodi filmsztár kedden szólalt meg az ügyben, amikor bemutatta az ENSZ e témával foglalkozó oktatóanyagát, amelyet az iskolás és főiskolás korosztálynak szántak.

Az Akció a leszerelésért: 10 dolog, amit tehetsz című kötet azokat a lehetőségeket sorolja fel, amelyeket mindenki meg tud tenni, aki szeretné aktivistaként támogatni a fegyverzet-ellenőrzést. A listán szerepel a filmvetítések szervezése, a csoportos beszélgetés, illetve Twitter-kampány indítása is. Douglas arra biztatta a fiatalokat, éljenek azzal a hatalmas erővel, amelyet képviselnek, amellyel változtathatnak a dolgokon, és amellyel jobb hellyé teszik a világot.

„A Facebook, a YouTube és most a Twitter formálja a híreket, a közvéleményt és az emberek viselkedését. Twitter-kampányt indíthattok, vagy létrehozhattok egy klubot. Arra bátorítalak benneteket, hogy terjesszétek ezt az üzenetet, és álljatok a változások élére” – fogalmazott a filmsztár.

A 69 esztendős Douglas elmondta, hogy erősen foglalkoztatja a nukleáris leszerelés, és megemlítette, hogy apja, Kirk Douglas felmenői a fehéroroszországi Gomelből származtak, amelyet 1986-ban súlyosan érintett a csernobili atomerőmű-katasztrófa. A színész 1998 óta az ENSZ békenagykövete, és rendszeresen kampányol a leszerelés mellett.

A világ naponta 4,4 milliárd dollárt költ katonai kiadásokra – közölte kedden az ENSZ leszerelési ügyekben illetékes megbízottja, Angela Kane. „A világ túlfegyverkezett, a béke pedig alulfinanszírozott” – jelentette ki.