Már csak ez hiányzott: jön a Ben Hur-remake

2014.04.28. 10:36

Ha egyszer egy üzlet beindul... Mark Burnett producer és felesége, Roma Downey színésznő-producer korábban a Survivor és a The Apprentice című rém sikeres reality-műsorokról voltak híresek, illetve leginkább csak a férj (a feleséget Burnett egykori partnere konkrétan azzal vádolta, hogy kifúrta a műsorok mellől), aztán leforgatták a Biblia című minisorozatot, amit nagyon sokan néztek és mág többen süvegeltek meg, és a páros rádöbbent, hogy ebben a műfajban (vallásos film) igen sok lehetőség rejlik.

Ben Hur (1959)

El is készítetták gyorsan az Isten fia című mozifilmet, ami a tízórás tévésorozat zanzásított verziója volt, és ugyan a kritikusok nagyon nem szerették (mi sem), de a hívek nagyon is, így összeszedett 68 millió dollárt úgy 10 milliós gyártási költségre. Burnett és Downey párosa egycsapásra a vallásos amerikaiak új hollywoodi ikonja lett, az NBC a Biblia folytatását forgattatja velük, az MGM meg a szandálos-kardozós történelmi/vallási filmek egyik non plus ultráját, az 1959-es Ben Hurt támasztatja fel a közreműködésükkel.

A 2016 február 26-án mozikba kerülő új Ben Hur rendezője az a Timur Bekmambetov lesz, akit a Wanted és az Éjjeli őrség miatt nagyon lehet szeretni, de az Abraham Lincoln a vámpírvadász miatt legalább ennyire gyűlölni is. A forgatókönyvet Keith Clarke (The Way Back) írta ugyan, de John Ridley (12 és rabszolgaság) is belenyúlt. A sztori Lew Wallace 1880-as, Ben-Hur: Krisztus története című regényén alapul majd, és a hit természetének boncolgatásával foglalkozik leginkább. Persze harci szekeres verseny is lesz benne, jóhogy.