A Lost egyik szereplője filmet forgatna az észak-koreai menekültekről

2014.05.23. 11:38

Daniel Dae Kim nemrég indította be 3AD nevű saját cégét, és máris igen aktív a piacon: egy észak-koreai menekültről szóló thrillert és egy dél-koreai kórházas sorozat amerikai remake-jét is szívesen elkészítené.

A Hollywood Reporternek nyilatkozó Kim azt mondta, első projektje mindenképpen Mike Kim író Escaping North Korea: Defiance and Hope in the World's Most Repressive Country (Menekülés Észak-Koreából: ellenállás és remény a világ legelnyomóbb országában) című memoárjának filmváltozata lesz, amiben az észak-koreai rendszer ellen tiltakozók Kínába való menekítése lesz a téma.

A második vállalkozása egy dél-koreai kórházas szappanopera lesz, amit a CBS tévének igyekszik eladni. 

Ha van valami, amit a dél-koreai tévében nagyin tudnak, az a melodráma és a szívszorító dráma ábrázolása. Az amerikai piacon egyre több a szerializált sorozat, és szerintem elfér mellettük még egy, sokkal inkább a romantikára építő, Grace klinika-szerű sorozat is.

A 45 éves, koreai születésű színész kiválóan beszél anyanyelvén, így nem okoz gondot neki megtalélni azokat a tévés projekteket, amiket sikerrel át lehet ültetni az amerikai piacra.