Itt a Homeland rendezőjének új filmje

2014.05.30. 14:05

Szerencsére azért nagy ritkán készülnek felnőtteknek szánt filmek is Hollywoodban a töménytelen remake és képregényfilm között. A Kill the Messenger az egyik ilyen, külön öröm, hogy a filmet az a Michael Cuesta rendezi, aki a Homeland sorozat egyik rendezője és producere volt.  A főszereplő pedig Jeremy Renner, ami szintén nem rossz választás. De a filmben rajta kívül még egy csomó jó színész játszik, Michael Sheen, Ray Liotta, Barry Pepper, Rosemary DeWitt, Andy Garcia és Paz Vega. Itt az első trailer:

Kill the Messenger

A film igaz történetet dolgoz fel, egy Gary Webb nevű újságíró sztoriját, aki bizonyítékokat talált arra, hogy CIA segített a nicaraguai baloldali kormányzat ellen lázadó kontráknak kábítószert csempészni Kaliforniába az 1980-as években. 

Ahogy megjelentek erről szóló cikkei, a CIA elkezdte lejáratni Webbet. Lapja, a San José Mercury News, és szinte az egész újságíró-közösség kihátrált mögüle. 2004-ben két golyóval a fejében holtan találták, a hatóságok öngyilkosságnak minősítették az esetet. Későbbi kutatások mind alátámasztották Webb elméletét arról, hogy a CIA szemet hunyt afölött, hogy a kontráktól származó kábítószer árasztotta el Los Angeles utcáit, sőt megvédték a dílereket a felelősségre vonástól.