A Marvel mindent megtesz, hogy kiszúrjon a Foxszal

2014.06.03. 11:37

Régi fájdalma minden Marvel-rajongónak, hogy a cég annak idején elkótyavetyélt olyan fontos franchise-oknak a megfilmesítési jogait, mint a Pókember, az X-Men vagy a Fantasztikus Négyes. Utóbbi kettő például a Fox tulajdona, ami épp a Fantasztikus Négyes rebootjára készül afroamerikai Fáklyával, és lehetséges X-Men-crossoverrel. Azonban a Marvel mindent megtesz, hogy elgáncsolja a Fox nagyratörő terveit.

A FirstShowing ír arról, hogy a Marvel valószínűleg lelassítja, vagy teljesen leállítja a Fantasztikus Négyes-képregények megjelenéseinet, ezzel megakadályozva, hogy rajtuk keresztül promotálják a Fox szuperhősfilmjét. Erre bizonyítékként a Marvel Comics 75. évfordulójára kiadott speciális borítót hozzák fel, amin szerepel az összes, filmes franchise-okban fontos karakter, kivéve az X-Ment és a Fantasztikus Négyest. Egy ideje arról is hallani, hogy mutánsok híján a Marvel az Inhumans-sorozattal próbálja pótolni a genetikailag is szuperhőslétre termett karaktereket, nem véletlenül tűnik fel a borítón Black Bolt, az Inhumans vezére.

24809249280490

Ráadásul a Marvel Comics jó ideje áthelyezte a fókuszt a Bosszúállókra, a Galaxis őrzőire, és más képregényekre, az X-Men kárára. Iparági pletykák szerint a húzás mögött maga Isaac Perlmutter, a Marvel Comics ügyvezető igazgatója áll, aki a filmekkel megugró jelentős profittal szemben érzelmi alapon akadályozza a Fantasztikus Négyes vagy az X-Men promotálását, mert nem akarja a konkurencia filmes termékeinek karaktereit látni a cég környékén, pláne ingyen reklámot nem szeretne szolgáltatni a Foxnak.