Hirtelen jövőre tolták a Wachowskiék új filmjét

2014.06.04. 10:44

Idén júliusban akarták bemutatni a Jupiter felemelkedését, de csak jövő februárban érkezik a tündefülű Channing Tatum.

A Hollywood Reporter forrása szerint van még mit melózni a speciális effektekkel, és biztosan nem sikerült volna azokat a július 21-i premierig teljesen befejezni.

A Jupiter felemelkedése arról szól, hogy a távoli jövőben egy kék tündének kinéző galaktikus vándor (ő lenne Tatum) meglátogat egy földi takarítónőt, és közli vele, hogy ő valójában egy galaxis hercegnője. Az előzeteséről már írtunk korábban.

A januári-februári premierdátum a filmipar szokásai szerint egy halálzóna, ilyenkor szokták a stúdiók kiszórni azokat a filmeket, amiktől nem várnak csodát. Vagyis csak volt halálzóna, az utóbbi években kezd megfordulni a trend, és a zsúfolt előző nyári vagy őszi választék helyett februárban indítani egy nagyobb filmet már sikeres húzás is lehet, így tudott sokkal több pénzt termelni a G.I. Joe második része vagy az elég rossz renoméval érkező Z világháború. A direkt februárban mozikban bemutatott Lego film például első hétvégén majdnem 70 millió dollárt szedett össze magának.

A Hollywood Reporter az is megemlíti, hogy más okai is lehetnek a megváltoztatott időpontnak, a Warner Brothersnek muszáj volt eltolnia a Gengszterosztagot, amiért az egyik akciójelenetére kísértetiesen hasonlító lövöldözés volt egy coloradói moziban. Itt plusz idő kellett az újraforgatáshoz is. A film aztán a saját elvárásaihoz képest megbukott.