Will Smith is agyrázkódásos sportfilmet forgat

2014.06.05. 13:29

Pár hónapja robbant ki az amerikaifutball egyik legnagyobb botránya, az, amiben a liga végre kénytelen volt elismerni, hogy az agyrázkódás az nem tesz jót a sportolóknak, sőt. Hogy aztán ezt a nyilvánvaló tényt hogy a fenébe lehetett éveken át tagadni, az rejtély, bárki megnéz egyetlen amerikaifutballmeccset, amin két 130 kilós faszi fejjel megy egymásnak, rögvest rájön, hogy ezt éveken át nem lehet büntetlenül csinálni.

Az agyrázkódás-gate-ről éppen három film is előkészítés alatt van, ezek közül az egyik arra az orvosra Dr. Bennet Omalura fókuszál majd (őt alakítja Smith), aki minden tiltakozás és az NFL (a profi liga neve) aknamunkája ellenére a nyilvánosság elé tárta, hogy azok a sportolók, akik karrierjük során többször szenvedtek agyrázkódást, később ezzel összefüggő betegségekben szenvednek, például súlyos személyiségzavarban és krónikus agyvelőgyulladásban.

A filmet Ridley Scott cége gyártja a Sonynál, a rendezője Peter Landesman lesz, aki egyben a forgatókönyvet is írja majd  Jeanne Marie Laskas GQ-n megjelent cikkéből. A történetről a Variety annyit tud, hogy olyasmi lesz,. mint a Bennfentes című Michael Mann-film volt, amiben egy Jerrfey Wigand nevű kutató a dohányipar mocskos kis titkairól rántotta le a leplet. 

A másik két projekt közül az első a  League Of Denial: The NFL, Concussions And The Battle For Truth című tényregényen alapul, a második Isiah Washington főszereplésével készül (Game Time Decision) és dettó az agyrázkódás következményeiről szól egy már visszavonult, agykárosodást szenvedett játékos szemszögéből.