Hat újabb cannes-i film a magyar mozikban

2014.06.06. 09:09

A Vertigo Média forgalmazásában jelenik meg a 67. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-, és FIPRESCI-díjas filmje, a török Nuri Bilge Ceylan Téli álom (Winter Sleep / Kis uykusu) című alkotása, amit öt további fesztiválfilm követ. Láthatjuk majd Jean-Luc Godard a zsűri díjával kitüntetett Goodbye to Language című 3D-filmjét, az Arany Kamera-díjjal és Un Certain Regard szekció ensemble díjával elismert Party Girl-t, David Michôd Országúti hajsza (The Rover), az Oscar-díjas Michel Hazanavicius The Search és John Boorman A királynőért és a hazáért (Queen and Country) című alkotását is.

Winter Sleep - előzetes

 A Téli álom előzetesen a legnagyobb favorit volt Cannes-ban, meg is nyerte az Arany Pálmát és a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját is. Jean-Luc Godard Goodbye to Language című filmjéről a kritikusok azt mondták, a rendező elsők között használja ki igazán a 3D-technikában rejlő lehetőségeket. Szintén nagy sikert aratott Cannes-ban az Un Certain Regard versenyszekció nyitófilmje, a francia Party Girl, ami egy kiöregedő, night club-táncosnő megállapodási kísérletéről szól. 

The Search - előzetes

Michel Hazanavicius The Search című drámája egy 1948-ban Oscar-díjjal jutalmazott Fred Zinnemann-film csecsen környezetbe helyezett remake-je, a főszerepekben Annette Beninggel, és Bérénice Bejoval. John Boorman a brit filmgyártás élő legendája, pályafutása során öt Oscar-díjra jelölték, és olyan remekművek fűződnek a nevéhez, mint a Zsigmond Vilmos fényképezte Gyilkos túra. A királynőért és a hazáért (Queen and Country) című, önéletrajzi ihletésű mozija az 1987-es, öt Oscar-díjra jelölt Remény és dicsőség folytatása, ezúttal egy fiatalember koreai háborús élményeiről és szerelméről szól.

The Rover - előzetes

Az ausztrál David Michôd Országúti hajszájában (The Rover) Guy Pierce mellett az Alkonyat-filmek sztárja, a kritikusok szerint eddigi legjobb alakítását nyújtó Robert Pattinson játssza a főszerepet. Az autóját visszaszerezni akaró férfiról szóló, poszt-apokaliptikus bosszúfilmet a Mad Max ihlette.