Guillermo Del Toro otthagyta Emma Watsont

2014.06.13. 08:31

Nem a mexikói filmes fogja rendezni azt a Szépség és a szörnyeteget, amiben Hermione lett volna az előbbi. Ez nem az első alkalom, hogy a Hellboy rendezője faképnél hagy egy filmet.

Az egyelőre csak Beauty, azaz Szépség néven futó filmhez a Warner Brothers most kezdett el egy másik rendezőt keresni. A Deadline azt írja, hogy Del Toro még mindig részt fog venni a gyártásban, ő írta a forgatókönyvet, és ő maradt a producer is, meg nem erősített pletykák szerint azért kellett lemondani a rendezésről, mert nem fért bele az idejébe.

Del Toro többéves előkészület után a Hobbit rendezői székét is otthagyta, mert nem tudta volna hat évig nélkülözni a családját Új-Zélandon a trilógia forgatása közben. Az őrület hegyei című H.P. Lovecraft-adaptációja pedig évek óta képtelen összejönni, vagy a finanszírozás esik szét, vagy Ridley Scott jön ki a Del Toro szerint nagyon hasonló Prometheus-szal.

Nem ez az egyetlen Szépség és a szörnyeteg-változat, ami mostanában készült. Nemrég mutatták be Magyarországon a francia tévésorozat adaptációját Vincent Cassellel, és nemsokára érkezik a Disney-féle musical megfilmesítése Bill Condon (Chicago) rendezésében.