John Turturro már forgatná a Nagy Lebowski folytatását

2014.06.24. 15:33

Nem szigorú második részt szeretne, hanem inkább az elsőben az ő általa alakított pedofilé lenne a főszerep.

John Turturro a taorminai fesztivál mesterkurzusán kottyantotta el, hogy szeretne visszatérni Jesus Quintana figurájához, csak arra vár, hogy a Coen-testvére leokézzák a tervét. Ha Quintana lenne a főszereplő, az feltételezné azt, hogy az egész A nagy Lebowski-univerzumában játszódna, és talán feltűnhetne benne a Fószer/Töki vagy Walter Sobchak. Turturro viszont más tervei miatt a filmet leghamarabb 2015-ben tudná elkezdeni forgatni.

the-big-lebowski-3

Persze engedélyt kapni a Coen-testvérektől nem könnyű, bár az idén indult Fargo-sorozattal talán enyhült a szívük, ez volt ugyanis az első alkalom, hogy engedtek egy saját filmjük alapján készült folytatást vagy adaptációt.

Az 1998-as A nagy Lebowski a Coen-testvérek egyik leghíresebb filmje, ami a petyhüdt fogadtatás ellenére hatalmas kultuszt alakított ki maga körül, mostanra már rendszeresek a Lebowski-fesztiválok, a filmnek több szövege is az amerikai popkultúra része lett. Turturro játszotta benne Jesus Quintanát, a sztori legprofibb tekését, aki egyébként gyerekek molesztálásáért börtönben ült.

Turtorrót elsősorban színészként ismerheti a közönség, de nem egy játékfilmet rendezett már, a legutóbbi Bérgavallérban Woody Allen mellett játszotta a főszerepet.