Mégis bemutatják a Transformerst Kínában

2014.06.25. 10:37

Megoldódott a Paramount Stúdió és egyik kínai partnere közötti vita, így pénteken világszerte mozikba kerül a Transformers-sorozat legújabb része - írja a sina.com kínai hírportál.

A honlap értesülései szerint a múlt héten kirobbant vitát egy "félreértés" okozta. A film elkészültét 10 millió jüannal (360 millió forint) szponzoráló Pangu Csoport akkor szerződésszegéssel vádolta a Paramountot, mondván, hogy a támogatásért cserébe a filmstúdió - a korábbi megegyezéssel ellentétben - nem a vállalat birtokában lévő szállodában tartotta a film világpremierjét, s a Transformersben is megjelenő hotel képét nem tette rá a poszterekre. A Pangu a sérelmekért a film bemutatójának ellehetetlenítésével fenyegette az amerikai stúdiót, s az együttműködés teljes megszakítását kezdeményezte.

A Paramount azzal védekezett: ő nem vétkes, egy, a szerződéseket kezelő harmadik fél részéről történt mulasztás. A Paramount mindig is szoros kooperációra törekedett kínai partnerével, s a felelősök megtalálására vizsgálatot indít - jelentette be a vállalat.

A stúdió rendkívül gyorsan reagált a válságra: a kínai fővárosba a hét elejére Michael Bay rendező és a Paramount képviselőivel bemutatót szerveztek, a Pangu Hotelben sajtótájékoztatót adtak, a szálloda elé pedig óriási Transformers-installációt állítottak.

A Paramountnak minden oka megvolt a sietségre, Kína ugyanis a sorozat egyik legnagyobb piaca. A film első része 45 millió dollárt, második része 72 milliót, 2011-es harmadik része pedig 165 millió dollárt hozott a cégnek, utóbbi az észak-amerikai bevételnek csaknem felével egyenlő.