Csúcsot döntött a Transformers 4

2014.06.29. 10:23

A megosztó Transformers franchise legújabb darabja, a Transformers: A kihalás kora a lehúzó kritikák ellenére is tarolt a mozikban, 41,6 millió dollárral 2014 eddigi legjobb nyitónapját hozta össze pénteken az amerikai mozikban, írja a Dark Horizons. A Paramount Pictures 90-100 millió dollár körüli nyitóhétvégét vár tőle, hétfőre kiderül, hol végez a 100 milliós álomhatárhoz képest a film.

Az IMDb-n mindenesetre elindult meredeken lefelé a film, a néhány nappal ezelőtti 7,9-es pontszámhoz képest már csak 6,6-on áll. „A kihalás kora alcímű izét filmnek nagyon nehezen lehetne nevezni, hiszen ahhoz kellene egy (legalább) közepesen koherens forgatókönyv, annak lapjain karakterek, akik érdeklik a nézőt és érzelmeket váltanak ki belőle (jó esetben nem csak megvetést és gyűlöletet) és persze valami történés is" – írtuk a Transformers: A kihalás koráról kritikánkban, itt megismerheti a véleményünket.

Idén eddig Az Amerika Kapitány - A tél katonája hozta a legjobb nyitóhétvégét Amerikában, a Russo fivérek filmje 95 millió dollárral kezdett. Csalódást okozott viszont a Godzilla és A csodálatos Pókember 2 is. Eddig a nagy blockbusterek közül Az Amerika Kapitányon kívül még az X-Men: Az eljövendő múlt napjai váltotta be a hozzá fűzött anyagi reményeket, ami 90 millióval nyitott, eddig több mint 200 milliót kerestek vele az egyesült államokban és közel 700 milliót összesen az egész világon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!