Csúcsot döntött a Transformers 4

2014.06.29. 10:23

A megosztó Transformers franchise legújabb darabja, a Transformers: A kihalás kora a lehúzó kritikák ellenére is tarolt a mozikban, 41,6 millió dollárral 2014 eddigi legjobb nyitónapját hozta össze pénteken az amerikai mozikban, írja a Dark Horizons. A Paramount Pictures 90-100 millió dollár körüli nyitóhétvégét vár tőle, hétfőre kiderül, hol végez a 100 milliós álomhatárhoz képest a film.

Az IMDb-n mindenesetre elindult meredeken lefelé a film, a néhány nappal ezelőtti 7,9-es pontszámhoz képest már csak 6,6-on áll. „A kihalás kora alcímű izét filmnek nagyon nehezen lehetne nevezni, hiszen ahhoz kellene egy (legalább) közepesen koherens forgatókönyv, annak lapjain karakterek, akik érdeklik a nézőt és érzelmeket váltanak ki belőle (jó esetben nem csak megvetést és gyűlöletet) és persze valami történés is" – írtuk a Transformers: A kihalás koráról kritikánkban, itt megismerheti a véleményünket.

Idén eddig Az Amerika Kapitány - A tél katonája hozta a legjobb nyitóhétvégét Amerikában, a Russo fivérek filmje 95 millió dollárral kezdett. Csalódást okozott viszont a Godzilla és A csodálatos Pókember 2 is. Eddig a nagy blockbusterek közül Az Amerika Kapitányon kívül még az X-Men: Az eljövendő múlt napjai váltotta be a hozzá fűzött anyagi reményeket, ami 90 millióval nyitott, eddig több mint 200 milliót kerestek vele az egyesült államokban és közel 700 milliót összesen az egész világon.