Démoni emlékekkel riogat Fliegauf Bence

2014.07.11. 17:03 Módosítva: 2016.11.14. 16:02

Hamarosan kezdődik a Liliom ösvény forgatása, ami a Csak a szél és a Dealer rendezője szerint egy nagyvárosi beavatás-történet lesz.

A film főszereplője, Rebeka egy ideje egyedül él. Azokon a napokon, mikor kisfiával, Danival találkoznak, belevetik magukat a mesékkel és titkokkal teleszőtt hétköznapokba. Rebeka anyja meghal. Nincs más választása, szembenéz saját múltjával, felkeresi rég nem látott apját, visszamegy gyerekkori lakhelyére, meghalt anyja házába. Fiát meséről mesére avatja be gyermekkora sötét emlékeibe. A belső utazás csak így viselhető el a kisfiú számára. Az emlékek így is démonokká válnak, de Rebeka és Dani nem hátrálnak, írja a film sajtóanyaga.

Dani világképe – korának megfelelően - mágikus: a halál-születés, képzelet-valóság kérdései foglalkoztatják. Rebeka szimbiotikus kapcsolatban van Danival, így hát nincs más választása, minthogy ő is szembenézzen ezekkel a kérdésekkel. Amikor ők ketten rálépnek a Liliom ösvényre, akkor még nem tudják, hogy mi vár rájuk. Egy titokzatos, nagyvárosi beavatás-történetbe csöppennek.

– mondta a rendező.

A filmjeit íróként és látványtervezőként is jegyző Fliegauf Bence autodidakta, 2001 óta rendez filmeket. A Rengeteg, Dealer, Tejút, Womb, Csak a szél a világ számos, nagy presztízsű fesztiválján nyert díjakat. Legutóbbi alkotása, a Csak a szél 2012-ben elnyerte a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Zsűri nagydíját, az Ezüst Medvét.

A Hímpor Film Kft. gyártásában készülő Liliom ösvény forgatókönyvét a rendező, Fliegauf Bence írta. A film főszereplői Stefanovics Angéla és Sótonyi Bálint, az operatőr Lovasi Zoltán. A Liliom ösvény producere Mesterházy Ernő, fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap. A film előreláthatólag 2015 tavaszán kerül a hazai mozikba.