Plágiumért perlik a Family Guy alkotóját

2014.07.16. 08:55

Seth MacFarlane állítólag lopta a Ted történetét, a mocskosszájú maci kalandjait már évekkel a filmje előtt milliók láthatták a neten.

 A Ted nem volt egy túl jó vagy érdekes film, de rengeteg pénzt hozott Seth MacFarlane-nek, a Family Guy-birodalom atyjának. Egy kedden benyújtott kereset szerint valaki szeretne egy falatot ebből a sok pénzből, az a valaki pedig a Bengal Mangle Productions nevű cég, ami állítása szerint már 2008-ban készített egy online videót egy maciról, aki nagyon szeret csúnyán beszélni, nem veti meg a cigit és a csajokat, az emberszabású haverjaival bulizik és úgy általában egy vicces figura.

Az Acting School Academy kisfilm-sorozat felkerült a Youtube-ra, az Itunes-ra és még sok más felületre, a kereset szerint legalább 1,2 millióan láthatták 2009 júliusa és 2012 júniusa között. A készítők szerint annyira sikeres volt, hogy csináltak belőle direkt egy Charlie the Abusive Teddy Bear (Karcsi, az erőszakos mackó) nevű spinoffot, azaz egy folytatást csak erről a karakterről.

Itt van a sorozat bevezetője, ami, hát, minőségben hagy egy kis kívánnivalót maga után, de látható a hasonlóság:

Charlie The Abusive Teddy Bear

A Ted 2012. június 29-én jött ki a mozikban. Összesen 550 millió dollárt kaszált, az év legnyereségesebb korhatáros vígjátéka volt, aminek készülőben van a folytatása is. Egyelőre sem az Universal, sem MacFarlane nem válaszolt a vádakra.