Peter Jackson újabb King Kong-filmet akar?

2014.08.01. 09:06 Módosítva: 2014.08.01. 09:14
10749
Fotó: Dark Horse

Már a Comic Conon is rebesgették, hogy Guillermo del Toro vagy Joe Cornish egy önállóan is életképes előzményfilmet forgatna a King Konghoz Joe DeVito Kong: King Of Skull Island című képregényéből.

A Collider nagyinterjújában Peter Jacksont is megkérdezték erről az ötletről, aki teljes mellszélességgel támogatná, hiszen már az ő 2005-ös King Kongja is a régi klasszikus remake-je volt, és A hobbit előkészületei alatt is jól együtt tudott dolgozni Guillermo del Toróval (más kérdés, hogy a stúdió tökölése és az egészségügyi problámai miatt ő végül nem vállalta az új Tolkien-trilógia rendezését, és az ezzel járó többéves elkötelezettséget):

Nem ismerem ezt a filmtervet, most hallok róla először, de majd utánanézek. Az biztos, hogy nagyszerű lenne, ha Guillermo King Kong-filmet forgatna. Fantasztikus volna, és én tényleg segítenék neki mindenben az első napokban. Egyébként az is sokszor eszembe jutott már, hogy mi lenne, ha még az én életemben valaki remake-et csinálna A gyűrűk Urából vagy A hobbitból. Mennyi ideig állnak el ezek a művek, mikor jön el az idő, hogy már újabb verzió készülhet? Érdekes kérdések ezek, amikre jó lenne válaszokat kapni. Most a King Kong lehetne az első film, amiből két remake-et is csináltunk.

Az újabb King Kong-filmnek a CGI-karakterek örökös életre keltője, Andy Serkis is örülne:

Még nem hallottam róla, hogy újabb verzió készülne, de Guillermo egy nagyszerű rendező, biztos vagyok benne, hogy rendkívüli filmet hozna össze ebből a témából.

Kérdés persze, hogy Guillermo del Torónak mikor lenne ideje egy King Kong-filmre, mikor még a Pacific Rim 2-vel, a Hellboy 3-mal és az évek óta halogatott Lovecraft-horrorral, Az őrület hegyeivel sem készült el.