Meghalt a Túl a csúcson producere

2014.08.09. 21:31

85 éves korában elhunyt Menachem Golan, az a legendás producer-rendező, akinek a Nindzsa közbelép, a Cobra, a Ütközetben eltűnt és a Bosszúvágy II-III-IV című filmeket köszönhetjük. Cannon Films nevű cége csak úgy ontotta magából a VICO videóbirodalmat felépítő zsékategóriás akciófilmeket, de néha nagyon beletalált abba, mire van szüksége a jónépnek, és neki köszönhetjük a felejthetetlen szkanderfilmet, a Túl a csúcson címűt és a Saharát is, amiben Brooke Shileds-ből lett színésznő. 

Sylvester Stallone - Túl a csúcson

Yoram Globus nevű unokatestvérével alapította meg a Menahem-Globus céget, és egyik nagy álma volt, hogy Aranypálmát nyerjen Cannes-ban, de ez nem adatott meg neki. Filmjei költségvetését a nyolcvanas években folyamatosan emelte, mert szeretett volna valami nagy durranással előjönni, de pont úgy járt, mint Andy Vajna és Mario Kassar közös cége, a Carolco, és csődbe ment.

Hollywood után Izrael következett, ahol népszerű musicalek helyi változatát készítette el, de nem volt szívbajos, és a Muzsika hangja mellett simán leforgatott egy filmet Gianni Versace meggyilkolásáról is. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport