35 év után újra mozikba kerül az Alien

2014.08.14. 15:21
Szeptemberen digitálisan felújítva, nagyvásznon lehet megnézni a mellkasrobbantó, nyálkás xenomorf űrbéli kalandjait.

Szeptember 4-én megint mozikban kerül az Alien, vagy ahogy illene nevezni, A nyolcadik utas: A halál, Ridley Scott kikerülhetetlen horrorfilmje, ráadásul digitálisan felújított kópiával, rendezői változatban.

Az Alien 1979-ben készült, de a mai napig a horrorfilmek és sci-fik klasszikusának számít, összesen három folytatása készült, de akkor még nem is említettük a belőle készült könyveket, képregényeket, spinoff-filmeket és videojátékokat. A főszereplő szörnyet az idén meghalt svájci H.R. Giger tervei alapján készítették, a körülötte elhulló embereket pedig többek között Tom Skerrit, Harry Dean Stanton és John Hurt alakították, Zsákos Bilbó, azaz Ian Holm egy androidot játszott,  és a filmtörténet ikonikus női hősévé avanzsáló Ripleyt pedig Sigourney Weaver.

A rendezői változatot Budapesten egyedül a Corvin moziban lehet megnézni, a szeptember 4-i premier előtt a Korda teremben Kovács Gellért filmkritikus fog a film hatásáról beszélni, a mozi előterében pedig az Alternative Budapest projektjéről elhíresült Kovács Péter tervező-grafikus plakátkiállítását lehet majd megtekinteni.

A filmet a Pannónia Szórakoztató Kft. forgalmazza.