Díjat nyert a Dr. Lala című dokumentumfilm

2014.08.25. 09:47

A film a 2014. augusztus 18-23. között Horvátországban megrendezett nemzetközi 4. Opuzen Film Festivalon kapta meg a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat. A kategóriában 435 filmet neveztek, ebből 24 film került bemutatásra. A filmet többek között a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon és a Magyar Televízióban is bemutatják majd.

DR. LALA dokumentumfilm - előzetes
Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt tizenkét évben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.A másfél éven keresztül készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg.

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be.