Martin Scorsese filmet készítene a Ramonesról

2014.08.29. 13:10

A könnyűzene történetének egyik legfontosabb és legnagyobb hatású zenekaráról, az amerikai Ramonesról készül életrajzi filmet forgatni Martin Scorsese, írja a MovieWeb. Az Oscar-díjas filmrendező a Wall Street farkasa, a New York bandái, a Casino és még egy sor másik remek film után ezúttal a hetvenes-nyolcvanas (és kicsit talán a kilencvenes) évek nagy punklegendáinak történetét készítené el. A zenekar első lemeze, az egyetlen hét alatt rögzített, cím nélküli debüt, 2016 áprilisában ünnepli majd negyvenedik születésnapját, és addigra talán még Scorsese filmje is a mozikba kerülhet.

A zenekar történetével kapcsolatban tervben van még egy dokumentumfilm is, amely a hetvenes és a nyolcvanas évekből előkerült, idáig sehol nem láthatott felvételekből állna össze. Ezt az a George Seminara készítené el, akit a The Ramones: It's Alive 1974-1996 és az End of the Century című munkái kapcsán is ismerhetünk. Sőt, úgy tudni, készülőben van még egy könyv is, ami a zenekar korai éveit öleli majd fel sok-sok fényképpel.

A zenekar legutolsó életben maradt alapítótagja, a magyar származású Tommy Ramone, nemrég, július 11-én hunyt el, így a Ramones eredeti felállásából már senki nem él.