Már a Szemrevalón megnézhetjük a Viktóriát

2014.09.08. 10:58

Szeptember 25-től 14 nagyjátékfilmet és 4 dokumentumfilmet láthat majd a közönség az idei Szemrevalón a Művész moziban, sőt idén először a fővároson kívül is lesznek friss német filmek, méghozzá Szegeden és Pécsett. A szegedi Belvárosi moziban szeptember 29. és október 3. között, a pécsi Művészetek és Irodalom Házában pedig október 1. és 10. között zajlanak a vetítések.

Szeptember 25-én a Berlinale egyik versenyfilmje, a Világok között (Zwischen Welten) nyitja meg a  fesztivált a Művész moziban, itt lesz a főszereplő Ronald Zehrfeld is.  Az idei fesztivál egyik különlegessége a Mozinet forgalmazásában látható Viktória – A zürichi expressz (Viktoria – A Tale of Grace and Greed) című svájci alkotás, melynek főhőse a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány, aki a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként próbáljon szerencsét Zürichben. A filmben emlékezetes alakítást nyújt Stefanovics Angéla és Nagy Zsolt. A fesztivál vendége lesz a rendező, Men Lareida, Maros Anna forgatókönyvíró és a film női főszereplője, Farkas Franciska, akik a szeptember 27-i vetítés után közönségtalálkozót tartanak, a filmet október 6-tól játsszák majd a mozik. (A filmről itt írtunk bővebben)

Szeptember 30-án A portás én vagyok (Der Goalie bin ig) című svájci film fut majd, zárásra pedig a Sötét völgy (Das finstere Tal) című osztrák filmet vetítik majd. 

Budapesten szeptember 11-től a Művész moziban, elővételben 950 Ft-os áron már vásárolhatók jegyek a fesztiválra, sőt, négy jegy egy időben történő megváltása esetén a jegyek ára csupán 800 Ft.