Izgalmas lesz az idei horrorszezon

2014.09.26. 10:18

Két igéretes horrorfilm is mozikba kerül ideén, az egyik ilyen az elsőfilmes Jennifer Kent The Babadook c. horrorja, a másik a Vicious Brothers (Colin Minihan és Stuart Ortiz) Extraterrestrials földkönkívüliekkel foglalkozó alkotása. A korábban színésznőként dolgozó Kentnek ez az első nagyjátékfilmes rendezése, amire a Kickstaren keresztül kalapozta össze a pénzt, és a film annak idején nagy sikerrel debütált a Sundance Filmfesztiválon.

A The Babadook egy egyedülálló anyáról és gyermekéről szól, akinek viselkedését édesanyja képtelen kezelni. A fiúnak rémálmai vannak arról, hogy szörnyek jönnek és megölik őket, majd megjelenik a házban egy misztikus mesekönyv, a Babadook, aminek szereplője hasonlít a gyerek rémálmaiban szereplő szörnyre. A filmnek egyelőre még nincs hivatalos amerikai bemutatója, hiszen még novemberben is filmfesztiválon szerepel, de Nagy-Britanniában például már október végén mozikba kerül.

The Babadook (2014) előzetes

Az Extraterrestrialt az a Vicious Brothers készíti, akiknek nevéhez fűződik a Grave Encounters-franchise. Az október 17-én megjelenő filmben fiatalok egy csoportja költözik ki egy kis erdei faházba, amikor földönkívüliek kezdik el zargatni őket. A trailer alapján a látvány nem tűnik rossznak, de persze az előzetesekben mindig csalnak.

Extraterrestrial (2014) előzetes #2