Mozifilm lesz a Tetrisből

2014.10.01. 12:44 Módosítva: 2014.10.01. 12:44

Az első két Mortal Kombat-film készítője, a Threshold Entertainment gondolt egy nagyot, és úgy döntött, hogy mozifilmet készít a Tetrisből. A szerződést már meg is kötötték a Tetris Companyval. Ráadásul nem animációt akarnak, hanem élőszereplős filmet, egy nagy, epikus sci-fit, ahogy a Threshold Entertainment vezérigazgatója, Larry Kasanoff fogalmazott.

tetris-ubisoft-xbox-one

A játék ismeretében minimum furcsa, hogy elképzelése szerint a film nem képernyőn szaladgáló vonalakról szólna, nem is fognak törődni a geometriai formákkal. Ja, és szerinte a Tetrisben van sztori.  Persze egyelőre sem forgatókönyvíró, sem rendező, sem színészek nem szerződtek a projekthez, de már alig várjuk, hogy kiderüljön, ki fog szerepelni a Tetris-filmben.

A Tetris egyébként egy egyszerű tesztprogramnak indult 1984-ben, de később milliókat rabul ejtő játék lett belőle, ami még az álmainkba is belemászik. Programozója nem gazdagodott meg, de azért ma már lát pénzt belőle: a jogokat sokáig nem tisztázták, a vasfüggönyön kívüli cégek gyakorlatilag egyszerűen lenyúlták a játékot, miután azt éppen Magyarországon több platformra átírták. A játék történetéről itt írtunk hosszabban.