Facebook-rövidfilmekben támad fel az Alkonyat-franchise

2014.10.02. 10:52

Két évvel az ötödik Twilight-, azaz Alkonyat-film után a Lionsgate/Summit stúdió még mindig keresi az utódot, de egyelőre nem leli (az Éhezők viadala-sorozat persze valahol az, de annak is vége hamarosan), így úgy döntöttek, egy új modellel és a Facebook segítségével támasztják fel az állandóan aggodalmas arcot vágó tinivámpírok történetét.

A filmek alapjául szolgáló könyveket is író Stephenie Meyer ezen a hérten jelentette be, hogy öt rendezőnőt választanak ki arra, hogy az Alkonyat-univerzumban játszódó kisfilmeket forgassanak, amiket a Lionsgate finanszíroz majd, és jövőre kerülnek a nézők elé - kizárólag a Facebookon. A stúdió elnöke szerint a Facebook segítségével olyanokhoz is eljuttathatják a filmet, akik eddig nem tudtak róla (őket szokás még “mázlista dög” néven is emlegetni). Kristen Stewart és Robert Pattinson, az Alkonyat-filmek főszereplői nem vállalnak szerepet az új kisfilmekben, de a rendezők kiválasztásában részt vesznek majd.  

Ez a lépés egy újabb jele annak, hogy a franchise-ban és folytatásokban bízó hollywoodi stúdiók hogyan tervezik a jövőben áthidalni az újabb blockbuster-epizódok megjelenése között eltelő üresjáratot - a Facebookra, a YouTube-ra és más platformokra gyártott exkluzív tartalommal. A Facebook világszerte 1,3 milliárd felhasználóval bír, érthető, hogy a stúdiók kezdeni akarnak valamit ezzel az irdatlan tömeggel.  

A rövidfilmek gyűjtőnéven The Storytellers — New Creative Voices of The Twilight Saga címen jelennek majd meg. Az öt rendezőt egy zsűri választja ki, aminek tagjai között Kristen Stewart és Stephanie Meyer mellett Kate Winslet, Octavia Spencer és Julie Bowen színésznők, Catherine Hardwicke, az Alkonyat, és Jennifer Lee a Jégvarázs rendezője is ott ül majd. Azt, hogy milyen hosszú filmekről van szó, egyelőre nem tudni.  • Hírek
  • Hírek