Horrorfilm nyomta le az akciózó Keanut

2014.10.27. 09:09

A kritikusok rühellték, a közönség egyelőre nem nagyon szereti, mégis jól keres, mi az? Az Ouija című horrorfilm, amiben a szellemekkel kommunikáló táblából előmászik egy hulla és kinyírja a sikoltozó szőke nőket, de ez csak egy tipp, mivel nem láttuk, csak a kritikákat olvastuk róla, ilyeneket:

Kábé annyira ijesztő, mint egy közepesen nehéz Ki nevet a végén?-menet.

A marketingkampánya viszont kiválóan sikerült, és a nézők kis túlzással özönlöttek rá, hiszen 2858 moziban 20 millió dollárt keresett, ami láttán a producerek máris elővették az ünnepi kokainkészletet, hiszen mindössze 5 millió dollárt költöttek rá. A folytatás még akkor is borítékolható, ha a második hétvégén mértéktartó becslések szerint sem fog 7 milliónál többet hozni a konyhára. Hazai bemutatóról egyelőre nincs hír.

A második helyre Keanu Reeves futott be a John Wick címúű akciófilmmel, amit viszont nálunk is bemutatnak majd a mozik. A filmben Reeves egy visszavonult gyilkológépet alakít, aki kénytelen elővenni a nagy puskát, amikor egy maffiózó (a Deadwood Ian McShane-je) fia (a Trónok harca Alfie Allenje) felidegesíti. A Lionsgate filmje 2589 moziban kapart össze 14 millió dollárt, amivek nem mellesleg verte Brad Pitt Harag című filmjét, igaz a háborús tankdráma már a második hetét tapossa. A John Wick szereplőgárdája impozáns: Michael Nyqvist, Adrianne Palicki, Bridget Moynahan, Dean Winters, John Leguizamo és Willem Dafoe is szerepel benne. A Lionsgate nem várt túl sokat a filmtől, 7-8 millió dollárra saccolták a bevételt, így náluk is nagy az öröm mostanában.

John Wick (2014) előzetes #2

Brad Pitt Haragja 13 millió dollárt szedett össze a második hétre, és már 46 millió felett jár Észak-Amerikában, a világ többi részén ehhez még 12 milliót tett hozzá mostanáig, ami nem is olyan rossz, hiszen csak 15 országban látható egyelőre. A negyedik helyre a Holtodiglan című thriller futott be 11,1 millióval (összesen 124 millió dollárnál tart).